Thee voor een gezonder gebit

Het is algemeen bekend dat fluoride het gebit beschermt tegen tandbederf en ook belangrijk is voor gezond tandvlees. Zowel bij volwassenen als kinderen is het dan ook noodzakelijk om fluoride binnen te krijgen. Fluoride zit vooral in tandpasta, maar wist je dat het bijvoorbeeld ook in thee zit? Thee is een natuurlijke bron van fluoride en één kopje kan zelfs tussen de 0,3 en 0,5 milligram fluoride bevatten. Daarnaast is thee natuurlijk ook veel lekkerder dan tandpasta.

Het is dan ook uit medische studies gebleken dat thee drinken een belangrijke factor kan zijn bij de preventie van tandbederf. Daarnaast gaat het de opbouw van tandplak tegen. Tandplak is het tandsteen dat de gezondheid van tandvlees flink aantast. Een kopje thee per dag kan hier al iets tegen doen!

Thee en kanker

Onderzoek toont aan dat theeconsumptie positieve effecten zou kunnen hebben op risico¹s van bepaalde vormen van kanker. Aangezien thee een van de populairste dranken is ter wereld, is een mogelijk verband tussen consumptie en een vermindering van het aantal gevallen van kanker van groot belang.

Vele laboratoriumonderzoeken tonen aan dat thee en haar specifieke samenstelling een positief effect zou kunnen hebben op zowel de preventie van kanker als ook op het reduceren van de grote van een bestaand tumor.

Bevolkingsonderzoeken gericht op de relatie tussen theeconsumptie en kanker wijzen op een beschermend effect van thee tegen bepaalde vormen van kanker. Een groot onderzoek naar een verband tussen theeconsumptie en het voorkomen van slokdarmkanker wijst op een reductie van 20% bij mannelijke drinkers van groene thee, en zelfs 50% bij vrouwelijke. Deze studie, en een aantal recentelijk genomen testen, wijzen erop dat de in thee aanwezige antioxidanten protectie bieden tegen slokdarm- en maagkanker.

Verder onderzoek is noodzakelijk m.b.t. het effect van thee op kanker, met name wat betreft "zwarte" thee, welke de meest geconsumeerde vorm van thee is in de westerse landen.

Groene thee Chinese methode Koekjes bakken voor bij de thee Taart bakken voor je theetafel Recept: Kurkuma thee Japanse methode
Contactformulier