Alle verschillende soorten thee

Veel mensen denken dat er maar een beperkt aantal soorten thee verkrijgbaar zijn. Het tegendeel is echter waar, er zijn meer soorten thee beschikbaar dan soorten koffie. Tevens bestaan er grotere verschillen tussen thee smaken dan er tussen koffie smaken bestaan. Hierdoor zal er altijd een thee soort voor iedereen tussen zitten.

Kruidenthee

Naast de oorspronkelijke thee, die gemaakt wordt van bladeren van thee planten, wordt er ook thee gemaakt van kruiden. Het proces van het maken van deze thee verschilt per kruid soort, sommige kruiden worden ook gedroogd terwijl andere vers blijven. Muntthee is een van de bekendste soorten kruidenthee die gezet wordt met verse kruiden. Muntthee kan echter ook gezet worden met gedroogde muntbladeren, deze kruidenthee wordt voornamelijk gedronken in Marokko. Rooibos wordt niet gezien als thee omdat de rooibos plant, en haar bladeren, niet behoren tot de thee familie maar tot de kruiden familie. Een andere soorten kruidenthee zijn bijvoorbeeld brandnetel thee, kamillethee of zoethoutthee.

Fruitthee

Fruitthee wordt gemaakt door vruchten te drogen en deze te mengen met theeblaadjes. Er bestaan vele verschillende soorten fruitthee, deze soort thee heeft een uitgesproken zoete fruitsmaak die soms versterkt wordt door wat suiker toe te voegen aan de vruchten, tijdens het drogingsproces. Sommige soorten vruchtenthee bevatten ook gekarameliseerde vruchten om de thee een andere en zoetere smaak te geven. Voor vruchtenthee kunnen vruchten als frambozen, aardbeien, bramen en andere rode vruchten gebruikt worden. Tevens kunnen vruchten als appel, peer, ananas en mango gebruikt worden. Deze vruchten zijn het meest populair in vruchtenthee doordat ze genoeg smaak behouden na het drogen, en vervolgens ook genoeg smaak afgeven wanneer ze met heet water in aanraking komen.

Bekijk alle losse thee soorten

Contactformulier