Rooibos

Rooibos thee

Rooibos is een razend populaire theesoort die veel wordt gedronken. Er zijn zelfs allemaal varianten op de markt, bijvoorbeeld rooibos-honing en rooibos-kaneel. Rooibos is heel erg gezond en staat ook bekend als 'Red Bush' of 'Rode Thee'. Het is een uniek product van de Zuid Afrikaanse Kaap. Rooibos ziet eruit als thee en kan als thee worden gedronken. Echter, de rooibosplant is van een andere familie dan de theeplant. Toch noemt nagenoeg iedereen het gewoon rooibosthee.

Geen echte thee

Rooibos heeft dunne, naaldachtige rode blaadjes waarvan een smaakvolle en aromatische thee met een volle donker oranjerode kleur te zetten is. De rooibosplant heet 'Aspalathus linearis' en is een andere plantenfamilie dan de 'echte' theeplant,  die 'Camellia sinensis' heet. Hierdoor noemen sommige mensen Rooibos geen thee. Maar dat weerhoudt Rooibos er niet van om steeds sneller populair te worden in de hele westerse wereld.

Rooibos tegen allergieën en slapeloosheid

Rooibos heeft weldadige eigenschappen, het is volledig cafeïnevrij, bezit weinig tannine, is rijk aan vitamine C, mineraalzouten, proteïne en anti-oxidanten. Dankzij deze unieke eigenschappen is de medische wereld inmiddels ook zeer geïnteresseerd geraakt in rooibos. Zo wordt het onder andere geadviseerd bij allerlei allergische kwalen als hooikoorts en wordt het ingezet ter bestrijding van slapeloosheid, maagkramp en constipatie. Omdat er totaal geen cafeïne in zit, is het ook geschikt voor nerveuze of depressieve mensen.

Kortom, rooibos is een rijke aanvulling voor alle theedrinkers en is vooral een lekkere drank. Het komt zowel naturel (oftewel original) als in verschillende smaken op de markt. Rooibos is gemakkelijk te vinden en erg goedkoop.

Bekijk de lekkerste rooibos thee

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past

Terug naar overzicht
Contactformulier