Recept: Kurkuma thee

Kurkuma thee

Natuurlijk kun je met de vaste theezakjes heerlijke kopjes thee zetten, maar zelf een thee recept uitproberen kan een lekkere afwisseling zijn!

  • Ingrediënten
  • Kurkuma
  • Verse gember
  • Ceylon kaneel (reguliere kaneel kan ook gebruikt worden, maar bevat niet dezelfde gezondheidseigenschappen als ceylon kaneel)
  • Citroen
  • Gedroogde groene kardemompeultjes
  • Manuka honing (ook hier kan reguliere honing gebruikt worden, deze mist echter wel de geneeskrachtige en heilzame eigenschappen die manuka honing wel bevat)

Bereidingswijze voor een kop kurkuma thee

Begin met een pan water, verhit het water tot het kookt en laat het dan nog even op het vuur staan. Schenk het water in een mok of in een glas, vul het niet volledig tot de rand aangezien er ruimte moet blijven om de overige ingrediënten toe te voegen. Voeg één theelepel kurkuma toe en roer tot deze volledig is opgelost in het water. Snijd twee of drie, naar eigen smaak, plakjes gember en voeg deze toe. Het is ook mogelijk om dezelfde hoeveelheid gember fijn te raspen, en het gember rasp toe te voegen aan het kurkuma water mengsel.

Vervolgens voeg je een theelepel ceylon kaneel toe, het is ook mogelijk om een kaneelstokje in de mok of in het glas te doen. Snijd een citroen doormidden en knijp een van de twee helften uit boven een bakje, zo kunnen eventuele pitjes verwijderd worden. Het citroensap kan dan toegevoegd worden aan de thee. Voeg één theelepel groene kardemom peultjes toe. Wacht met het toevoegen van de honing tot de thee een drinkbare temperatuur heeft bereikt. Het is niet goed om honing te verhitten en voornamelijk in het geval van manuka honing, deze verliest dan haar helende eigenschappen. Voor het drinken goed roeren.

Terug naar overzicht
Contactformulier